Terugblik op eindcongres

Het eindcongres van ons project was een succes, waarbij we een grote hoeveelheid aan waardevolle projectresultaten hebben gedeeld en de veelzijdigheid van ons werk belicht hebben. Het programma bood een rijkdom aan inzichten en oplossingen, wat de diverse aspecten van flexibiliteitsdiensten voor zowel consumenten als bedrijven benadrukte. Het eindcongres van ons project trok maar liefst 150 bezoekers uit diverse sectoren van de energiesector. De aanwezigheid van deze brede groep professionals onderstreept niet alleen het belang van het onderwerp, maar ook de relevantie en impact van onze projectresultaten.

Tijdens het congres werden niet alleen waardevolle inzichten gedeeld, maar waren er ook talloze positieve reacties van deelnemers. De interactieve sessies, boeiende presentaties en mogelijkheden tot netwerken droegen bij aan een atmosfeer van inspiratie en samenwerking.

Slide deck: GO-e Eindcongres

In de ochtendsessie werden flexdiensten voor consumenten en bedrijven besproken. Rob Massuger van Greenchoice deelde inzichten over flexdiensten voor consumenten, gevolgd door Joke Kort van TNO die de resultaten van consumentenonderzoek samenvatte. Roland Kahmann van Recoy presenteerde vervolgens inzichten in flexibiliteitsdiensten voor bedrijfswagenparken, inclusief tools voor dimensionering en optimalisatie.

Na de lunch gingen we verder met presentaties over Home Energy Management, waar Pieter Lagerwerf van Itho Daalderop en Ton Smets van ElaadNL de ontwikkelde open HEMS-architectuur en praktische implementaties bespraken.
De middagsessies richtten zich op het rekenen aan flexibiliteit in elektriciteitsnetten en het praktische gebruik van flexibiliteitsoplossingen voor congestiemanagement. We verkenden verschillende methoden en instrumenten om flexibiliteit te benutten en risico’s te minimaliseren, met presentaties van experts uit diverse disciplines.

De dag werd afgesloten met een interactieve borrel, waar deelnemers de kans kregen om dieper in te gaan op de gepresenteerde idee├źn en om hun netwerk uit te breiden.

Al met al was het eindcongres een succes, waarbij de veelzijdigheid en de impact van ons project duidelijk naar voren kwamen. We kijken met trots terug op wat we hebben bereikt en met enthousiasme naar de toekomstige mogelijkheden die deze resultaten met zich meebrengen.