Congres Slides

Na een geslaagd congres waarin de cruciale rol van flexibilisering in de gebouwde omgeving werd belicht, zijn de presentaties nu beschikbaar. Op het ‘Congres GO-e: flex in de gebouwde omgeving’ stonden de uitdagingen en kansen van flexibilisering in het energiesysteem centraal. De presentaties boden inzichten in hoe flexibiliteit kan bijdragen aan het voorkomen van congestie, welke rol verschillende apparaten zoals warmtepompen en elektrische auto’s spelen, en wat de bereidheid van eindgebruikers is om flexibiliteit te bieden.

Het evenement, dat op donderdagmiddag 30 november in Arnhem plaatsvond, verwelkomde diverse belanghebbenden, waaronder energieleveranciers, netbeheerders, beleidsmakers en vertegenwoordigers van consumenten en apparaatleveranciers. Presentaties van belangrijke onderzoeksresultaten en een verhelderende paneldiscussie droegen bij aan een dieper begrip van de uitdagingen en mogelijkheden in de flexibilisering van de gebouwde omgeving.

Tijdens het inspirerende evenement van het GO-e project, nam Bob Ran het publiek mee in een introductie van het project. Vervolgens deelden Michel Emde en Richard Westerga opgedane inzichten over de rol van flexibiliteit in de gebouwde omgeving, terwijl Joke Kort de resultaten van het consumentenonderzoek presenteerde. De slides van deze presentaties zijn te vinden:

GO-e Middagsessie – Deel 1 – Introductie – Bob Ran

GO-e Middagsessie – Deel 2 – De rol van flexibiliteit in de gebouwde omgeving – Richard Westerga en Michel Emde

GO-e Middagsessie – Deel 3 – Consumentenonderzoek – Joke Kort

De ochtendsessie belichtte technologische ontwikkelingen voor het ontsluiten van flexibiliteit bij apparaten zoals warmtepompen en elektrische auto’s. In het GO-e-project van ElaadNL, Itho Daalderop, Technolution, Greenchoice en TNO onderzocht deze uitdaging en ontwikkelen een open, schaalbare oplossing voor HEMS en protocollen voor eenvoudige aansturing van apparaten. Twee presentaties stonden centraal: de eerste bood inzicht in de vooruitgang op het gebied van energiemanagement in woningen, terwijl de tweede de focus legde op een open en schaalbaar energiemanagementsysteem specifiek voor woningen. Deze presentaties zijn hieronder beschikbaar gesteld:

GO-e Ochtendsessie – Presentaties – Wilco Wijbrandi – Wilfred Hoogerbrugge – Rob Massuger